Nyheter » Bläckfisk Förlag dyker upp!

Bläckfisk Förlag dyker upp!

2019-01-25


Det är krångligt att släppa spel. Även om texten börjar bli färdig ska den bearbetas, korras, layoutas, illustreras, tryckas, marknadsföras, säljas och skickas. Och sen är det ju det här med ekonomin…

Men om man är flera – som dessutom kan olika saker – då blir det betydligt enklare. Därför är vi väldigt glada över att nu dra igång Bläckfisk Förlag!

Bläckfisk Förlag är en sammanslutning av spelskapare som har koll på allt från bearbetning, formgivning och tryck, till administration, ekonomi och försäljning. Vi vill underlätta processen att skapa, släppa och sprida rollspel. Vi hjälper dig som oberoende spelskapare med allt det där besvärliga, så att du kan fokusera på att skapa spel.

Idén att starta ett förlag uppstod då alla tre av oss hade ambitioner att släppa egna spel – och det kändes tungt och onödigt att ro varsin båt. Vi insåg snabbt fördelarna med att samarbeta för att kunna fokusera på vad var och en av oss gör bäst och på så sätt öka vår gemensamma förmåga.

Redan från start kan vi erbjuda Peter Malmbergs Fornsaga. Men vårt första riktiga släpp blir Gudasaga, som utvecklas av förlagets två andra grundare: Kristoffer Warnberg och Lucas Falk. Gudasaga släpps under våren 2019. Därefter kommer vi att fokusera på att färdigställa Kristoffer Warnbergs Skrômt.

Till en början provar vi vingarna med våra egna spel. Därefter planerar vi att börja ta oss an projekt från andra spelskapare – och så småningom siktar vi internationellt.

Vi ser väldigt mycket fram emot den här resan och de projekt framtiden för med sig! Nu kör vi!