Blood Feud campaign is a success

2021-03-04


More than 500 people made Blood Feud happen. We’re blown away by the support—thank you so incredibly much!

Blood Feud now on Kickstarter

2021-02-18


Blood Feud is a tabletop role-playing game about honor, power and toxic masculinity. You portray men struggling to uphold their honor. In the end, you will see what that struggle has cost both them and their community.

Now live on Kickstarter!

Blood Feud Kickstarter

2021-01-27


Blood Feud is a role-playing game about honor, power and toxic masculinity. You portray men struggling for status. In the end, you will see what that struggle has cost both them and their community.

On Kickstarter in February. Sign up for a notification here.

Godtale available now

2021-01-20


Godtale is a Norse mythological micro RPG about escapades and rivalries, about cunning and vainglory. You portray aesir, asynjur and vanir of your own creation. Together you go on adventures in the Nine Realms. But each of you wants to be the deity who earns the most glory—not infrequently at the expense of your companions.

Download the free printer-friendly PDF with the basic rules now!

Midvinternattens köld

2020-12-22


Vi bjuder på en tidig julklapp: en förberedd julsaga till Gudasaga! Midvinternattens köld var med i Fenix förra året, men nu finns den alltså även tillgänglig här på vår hemsida.

Blood Feud FAQ

2020-12-01


Förra veckan släppte vi speltestregler till vårt kommande spel Blood Feud. Vi fick en bunt kommentarer och frågor – och vi upplever att vår kommunikation var lite otydlig.

För att reda ut vissa saker kommer här är en FAQ med Amos Persson – en av skaparna.

https://bit.ly/39tDIly

Nytt spel om toxisk maskulinitet på vikingatiden

2020-11-26


Det har äntligen blivit dags att visa upp vårt nästa projekt, och ta våra första trevande steg på den internationella marknaden: Blood Feud ett samberättarrollspel om toxisk maskulinitet på vikingatiden, designat av Peter Malmberg och Amos Persson.

Spelarna ikläder sig rollen som man i ett vikingatida samhälle för att utforska vad det betyder att vara en man i den världen och de sociala konsekvenserna som mansnormen har. Spelet har testats på konvent under årens lopp och nu är vi så pass nöjda med reglerna att vi vill tillgängliggöra det för alla er andra.

Ta en titt på speltestreglerna och se om det faller i smaken. Om du har frågor eller feedback blir vi oerhört glada om ni hör av er. Spelet planeras att komma upp på Kickstarter under februari månad – vi lovar att hålla er uppdaterade!

Speltestreglerna finns att ladda ner här.

Ny saga till Gudasaga

2020-11-12


Den kreative Erik Ambring har skrivit en förberedd saga till Gudasaga – och vi gillade den så skarpt att vi ville släppa den officiellt.

Vitstöka finns nu att ladda ned här.

Vindsjäl pledgemanager

2020-10-27


Pledgemanagern för Vindsjäl är nu live!
Om du backade under Kickstartern ska du ha fått ett meddelande med en personlig rabattkod motsvarande ditt belopp. Du kan även lägga till addons eller öka din nivå nu i efterhand.
Hann du inte med att hoppa på Kickstartern kan du göra en late pledge nu istället.
Vindsjäl i mål

2020-10-02


Vi gjorde det! Tillsammans!

Ett oerhört stort tack alla er fantastiskt fina själar som stöttade projektet. Ni är våra hjältar!

Nu kavlar vi upp ärmarna. Den absoluta merparten av texten är färdigskriven, grundlayouten är redan utformad och de flesta illustrationerna är klara. Nu när vi vet exakt vad boken kommer att innehålla kan vi arbeta vidare mot att färdigställa boken.

Tack än en gång!

Två nya berättelser till Skrômt

2020-08-27


Vi har precis släppt två nya förberedda berättelser till Skrômt: “Onda cirklar” och “Vid sjöns rand”! De är båda skrivna av Kristoffer Warnberg och är de sista utlovade extramålen för Kickstartern.

Just nu får alla 50 kr rabatt vid köp av båda böckerna. Använd koden OCR-VSR i kassan. Gäller under begränsad tid.

https://blackfiskforlag.com/produkt-kategori/scenarion/

Violetta visioner

2020-08-25


Nytt folderäventyr till Vindsjäl: Violetta visioner.

Ladda ned speltestreglerna, dra ihop lite kamrater och utforska den mystiska djungelruinen!

3 september bär det av

2020-08-04


 

Vindsjäl är ett äventyrsrollspel med fokus på frihet, upptäckarglädje och kamratskap – för dig som vill utforska en färgstark och främmande fantasyvärld.

Kommer på Kickstarter 3 september.

Anmäl dig till att bli påmind när kampanjen börjar.

 

Vindsjäl – på Kickstarter i september

2020-06-02


Vi har fått omslaget till Vindsjäl! Det är illustrerat av fantastiska Samuel Inkiläinen.

Spelet kommer att dyka upp på Kickstarter i september.

Speltestreglerna finns att ladda hem redan nu.

Vemodets vatten

2020-05-19


Gratis äventyrspamflett till Vindsjäl: “Vemodets vatten”. Ladda ned speltestreglerna, dra ihop lite kamrater och utforska de uråldriga bergsruinerna!

Tarot Character Concepts

2020-05-14


När inspirationen tryter kan det vara svårt att komma på rollpersoner som har djup – man fastnar lätt i troper och stereotyper. Därför har vi tagit fram ett verktyg som kan vara till hjälp vid sådana tillfällen!

Tarot Character Concepts låter dig spå fram ett koncept för en rollperson, med hjälp av en vanlig kortlek. Din hjärna börjar själv att spinna vidare och skapa mening i hur korten hamnar – prova och se vad för slags rollperson du frammanar! Att dra korten tar inte mer än ett par minuter, men att sedan gå från koncept till fullfjädrad rollperson kan såklart ta lite längre – även om det är något du blir bättre på med övning.

Tarot Character Concepts är kompatibelt med de flesta traditionella rollspel där spelarna kan skapa rollpersoner på förhand. Det funkar också utmärkt för att ta fram nyanserade spelledarpersoner.

Du kan ladda ned den utskriftsvänliga PDF:en här på vår webbplats.

På avvägar i Alfheim

2020-04-28


Idag släpper vi en ny förberedd saga till Gudasaga  “På avvägar i Alfheim”  skriven av Lucas Falk och illustrerad av Jonathan Huusko.

Finns att ladda hem gratis under Nedladdningar.

Pay-what-you-want på PDF-spel

2020-04-21


Från och med nu betalar ni vad ni vill för PDF-versioner av alla våra spel. Kika in i vår webbutik, ladda hem något, läs lite, dra ihop ett gäng kamrater över nätet. Spela.

Första DVN-recensionen

2020-04-09


Lovord åt “Den vita natten”! Läs recensionen skriven av God45 på rollspel.nu.

Första Thespian-recensionen

2020-04-07


Första recensionen av Thespian är inne! Spana in tankar från God45 på rollspel.nu.

 

Thespian

2020-03-06


“Ni är en skådespelartrupp som i absolut sista minuten har blivit inkallade som ersättare i en föreställning. Produktionen har varit en kata­strof. Regissören och alla tidigare skåde­spelare har försvunnit eller fått sparken.

Den stora premiären är ikväll. Era nära och kära och era rivaler kommer sannolikt att vara där – så även traktens mest välansedda kritiker. Det här kan bli en makalös succé eller en förkrossande flopp. Tiden är knapp och det finns ytterligare ett problem: ingen av er har läst manus.”

Thespian är ett sam­berättande roll­spel om en kaotisk teater­före­ställning och om skåde­spelarna som desperat för­söker undvika att det blir en full­­ständig katastrof.

Spelet kommer att släppas i mitten av april, med smygstart på GothCon 2020!

Den vita natten

2020-02-25


Vi presenterar stolt “Den vita natten” – en förberedd berättelse till Skrômt! Författare är skräckdrottningen Gabrielle de Bourg, med illustrationer av Alba Lange.

“I ett halvt sekel har släktgodset i Uppland stått övergivet, som en svart fläck på er familjs anrika namn. Men efter år av förfall har nu herrgården restaurerats – och i kväll har hela familjen bjudits in för att återuppleva adelssläkten Hvidts storhetstid. Er far har inte besökt gården på decennier; ingen vet varför. Men under natten kommer det att grävas i ättens infekterade historia. Och precis som med herrgården i sig, är frågan vad som gömmer sig under den vitmålade fasaden.”

“Den vita natten” kommer att släppas i fysiskt format samtidigt som spelets officiella release, med smygstart på GothCon. Kickstarter-backare på högre nivåer kommer att få PDF:en så fort de sista detaljerna är färdiga.

Skrômt är här!

2020-02-11


Vi har fått böckerna!

Kristoffer började skriva på Skrômt för en lång tid sedan. Nu är det äntligen verklighet – tack vare er!

När det initiala glädjeruset hade lagt sig satte vi igång med packningen för distribution. Vi gör det själva och det är tidskrävande arbete – som görs parallellt med familj, ordinarie jobb, med mera. Men vi siktar på att få ut dem till er så snart som möjligt!

Du kan få en notifikation om att paketet är på väg. Det kan vara lite missvisande, eftersom det bara innebär att vi har skrivit ut etiketten till ditt paket. Vi jobbar med små ekonomiska marginaler och behöver därför lämna in alla paket samtidigt, för att hålla nere fraktkostnaden. Men ha tålamod, så dyker paketet upp inom kort.

Traffic Lights – nu i butik

2020-01-02


Nytt år, ny produkt!

Under hösten släppte vi en gratis-PDF av Traffic Lights – ett supplementerande signalsystem för rollspel. Syftet med korten är att kunna kommunicera tydligt inom spelgruppen och därigenom öka tryggheten, exempelvis på konvent.

Vi har fortsatt att fila på detaljer och har nu uppdaterat den utskriftsvänliga PDF:en. Och från och med idag finns korten även tillgängliga i fysiskt format i vår butik!

Prenumerera på nyhetsbrevet – få 15% rabatt på ett köp

2019-12-26


God fortsättning på er!

Inför det nya året tänkte vi dra igång ett nyhetsbrev för förlaget. Som prenumerant får du uppdateringar om de stora nyheterna: framtida spelsläpp, kommande crowdfundingkampanjer och pågående reor.

Se till att du inte missar något. Registrera dig nu direkt, så får du dessutom 15% rabatt på ett köp i vår webbutik!

Fyra mikrorollspel, från oss till er!

2019-12-20


Julen närmar sig och ni har varit väldigt snälla mot oss i år – så vi vill ge en liten julklapp tillbaka. Ni kan nu hitta fyra av våra senaste mikrorollspel att ladda hem: Fall, Svanesång, Floating Island och Vanquish.

De två första skrevs till en 1000-ordspeltävling på rollspel.nu, där Fall vann kategorin “Bäst grafisk design”. De två senare skrevs till årets upplaga av tävlingen “200 Word RPG Challenge”.

Bläck Friday 2019

2019-11-25


Under Black Friday-veckan får du 15–50% rabatt på allt i vår webbutik. För varje såld produkt skänker vi även 50% av vår förtjänst till WWFs arbete för att rädda haven. Många bäckar små!

Vill du inte handla något just nu får du gärna göra en ren donation på insamlingssidan: https://egeninsamling.wwf.se/12618

Öppet brev till Kickstarter

2019-10-07


Bläckfisk Förlag startades kring tanken att flera armar kan åstadkomma mer tillsammans.

Vi vet inte riktigt vad som pågår på Kickstarter – men vi gillar inte det vi har hört på sistone. Tillsammans med våra svenska förlagskamrater uppmanar vi Kickstarter att fortsätta vara en kraft för kreativitet och samarbete.

Vi kanske inte hörs så mycket, men vi tror på samverkan.

Läs brevet här: bit.ly/2npHXsV

Förbeställ Skrômt

2019-09-02


Asch, missade du Kickstartern för Skrômt? Du kan fortfarande förbeställa spelet och få det före officiell release. Ta en titt i vår webbutik!

Vid förbeställning får du dessutom 50 kr rabatt på speltestreglerna i tryckt format eller gratis som PDF – så att du kan börja spela redan nu!

Lyckad KS för Skrômt

2019-08-28


Nästan 140 000 kr och hela 247 backare!

Inför den här kampanjen satte vi ett förhållandevis högt grundmål. Vi var oroliga att det var lite högmodigt för ett färskt förlag och för ett spel som inte bygger på ett känt varumärke, men utifrån våra ambitioner var det helt enkelt vad budgeten krävde.

Därför är vi oerhört tacksamma för det enorma stöd vi fick under kampanjen, från små och stora delar av Rollspelssverige. Stort tack till alla som spred ordet – och givetvis särskilt till alla er som backade!

Nu återstår bara att färdigställa och leverera spelet. Målet är som sagt att ni ska ha spelet allra senast i början av april, med allmän release lagom till GothCon.

Gudasaga får 4/5 hos BTJ

2019-08-22


Gudasaga har fått en trevlig recension av BTJ (tidigare Bibliotekstjänst) – med näst högsta betyg.

Skrômt på Kickstarter

2019-07-30


Skräckrollspelet SKRÔMT är nu live på Kickstarter och vi behöver din hjälp!

Här är kampanjen.

Free RPG Day

2019-06-15


I dag, lördag 15 juni, är det Free RPG Day! Vi firar med att ge bort PDF:er av alla våra spel helt gratis under dagen – spana in butiken eller DriveThruRPG.

Traffic Lights

2019-06-06


Vi presenterar stolt: TRAFFIC LIGHTS. Ett supplementerande signalsystem för rollspel, utvecklat av Peter Malmberg.

Använd ett kort för att signalera för dina medspelare hur du känner inför vad som pågår – utan att störa spelets flow. Kortet fungerar även som en stoppknapp när du känner att saker går för långt.

Syftet med TRAFFIC LIGHTS är att kunna kommunicera tydligt inom spelgruppen och därigenom öka tryggheten. Jämfört med system som X-card är tanken att korten ska kunna användas relativt frekvent, för att minska tabun kring att markera att man är obekväm.

Systemet lämpar sig särskilt väl vid spel inom nya grupper – exempelvis på konvent – samt för spel som kretsar kring känsliga teman.

Utskriftsbara PDF-filer hittar du gratis här på sidan.

Bläckfiskar på LinCon

2019-06-01


Peter och Lucas hänger på LinCon hela helgen för att snacka, kränga och spela rollspel!

Jättehjärta

2019-05-05


I dag publicerar vi den sista utlovade delen från Gudasaga-Kickstartern: Jättehjärta. Den är i utskriftsvänligt format och har fått en väldans tjusig omslagsillustration av Henrik Rosenborg.

Ni kan ladda ner den förberedda sagan här.

Mycket nöje!

Magi och sejd i Skrômt

2019-05-05


Att använda och kanalisera magi i Skrômt kallas för att sejda och den som utför utför sejdandet kallas för sejdare.

Tyvärr hann vi aldrig färdigt med magireglerna i tid för att inkludera dem i speltestreglerna. Därför släpper vi nu ett kompletterande dokument med just regler för magi och sejd. Dokumentet är fritt för nedladdning. Det finns att ladda ner här.

Bättre rollspelsregler?

2019-04-28


Häftet Rekommendationer för rollspelsregler finns nu uppe under Gratismaterial här på vår webbplats. Ta en titt om du vill ha lite tips och riktlinjer för hur du kan formulera dina rollspelsregler tydligt och användarvänligt.

Skrômt speltestregler i butik

2019-04-23


Skrômts speltestregler – inklusive scenariot Vid sjöns rand – kan nu köpas i vår webbutik.

Release för Gudasaga

2019-04-22


Från och med idag kan Gudasaga köpas i vår webbutik! Inom kort kommer den även att dyka upp i andra affärer.

GothCon

2019-04-19


GothCon är igång och Bläckfisk Förlag är på plats!

Kom gärna och snacka med oss eller bläddra i våra spel.

Förhandsboka GothCon-utgåvan av Skrômt

2019-03-27


Under GothCon XLIII släpper Bläckfisk Förlag speltestregler av Skrômt. I boken inkluderas också konventscenariot Vid sjöns rand, skrivet av Kristoffer Warnberg och Svartviken Rollspelspodd.

Boken kommer tryckas i begränsad upplaga och i första hand säljas under GothCon. Blir det några böcker kvar säljs de under övriga konvent som Bläckfisk Förlag närvarar på under året.

Vill du försäkra dig om att få ett exemplar? Passa då på att förbeställa redan nu. Skicka ett mail att du vill ha en bok, så lägger vi undan ett exemplar åt dig som du kan plocka upp i Bläckfisk Förlags monter. Betalning görs när du hämtar boken.

Boken kommer bli ungefär 100 sidor lång och säljas för 150 kr.

Vårens konvent

2019-03-26


Under våren beger vi oss iväg till GothCon 19/4-21/4 och LinCon 29/5–2/6.

Har du ett eget spel du filar på, eller vill du bara ha någon att prata rollspel med? Kika förbi hos oss!⁣ Vi visar även upp våra produkter och ger en tjuvkik på kommande spel.

Bläckfisk Förlag på CalCon

2019-02-23


Bläckfisk Förlag hänger på CalCon och snackar rollspel. Kom och hälsa på!

Provtryck av Gudasaga

2019-02-18


Första provtrycket av Gudasaga med hårdband. Lite detaljer att styra upp, men det är inte långt kvar nu!

100 instagram-följare

2019-02-11


Enormt tack till våra 100 första följare på Instagram! (Ni som kommer senare får bara ett bauta-tack.)

Bläckfisk Förlag dyker upp!

2019-01-25


Det är krångligt att släppa spel. Även om texten börjar bli färdig ska den bearbetas, korras, layoutas, illustreras, tryckas, marknadsföras, säljas och skickas. Och sen är det ju det här med ekonomin…

Men om man är flera – som dessutom kan olika saker – då blir det betydligt enklare. Därför är vi väldigt glada över att nu dra igång Bläckfisk Förlag!

Bläckfisk Förlag är en sammanslutning av spelskapare som har koll på allt från bearbetning, formgivning och tryck, till administration, ekonomi och försäljning. Vi vill underlätta processen att skapa, släppa och sprida rollspel. Vi hjälper dig som oberoende spelskapare med allt det där besvärliga, så att du kan fokusera på att skapa spel.

Idén att starta ett förlag uppstod då alla tre av oss hade ambitioner att släppa egna spel – och det kändes tungt och onödigt att ro varsin båt. Vi insåg snabbt fördelarna med att samarbeta för att kunna fokusera på vad var och en av oss gör bäst och på så sätt öka vår gemensamma förmåga.

Redan från start kan vi erbjuda Peter Malmbergs Fornsaga. Men vårt första riktiga släpp blir Gudasaga, som utvecklas av förlagets två andra grundare: Kristoffer Warnberg och Lucas Falk. Gudasaga släpps under våren 2019. Därefter kommer vi att fokusera på att färdigställa Kristoffer Warnbergs Skrômt.

Till en början provar vi vingarna med våra egna spel. Därefter planerar vi att börja ta oss an projekt från andra spelskapare – och så småningom siktar vi internationellt.

Vi ser väldigt mycket fram emot den här resan och de projekt framtiden för med sig! Nu kör vi!