Spel » Vindsjäl

Cinematiskt äventyrsrollspel i en färgstark fantasyvärld

Upplev storslagna eskapader tillsammans med dina kamrater; utforska Gwanlaos mystiska djungelruiner; bekämpa Sorgens intrång i Agweon; avgör konflikter mellan rivaliserande fraktioner; bli en hjälte för de bortglömda vanliga människorna – eller bli deras vedersakare. Gör ett namn för er själva och lämna ert märke på världen.

I spelet gestaltar du en vindsjäl – en kringresande äventyrare i Agweon. Ordet vindsjäl är ett tillmäle. Så kallar man de människor som driver runt i världen, utan några fasta punkter. De som saknar hem, familj och lojalitet till något annat än sig själv. 

Agweons äventyrare har dock anammat ordet och gjort det till sitt eget – åtminstone sinsemellan. Många bär gliringen med stoltet, då de ser sig själva som friare och mer självständiga individer.  

Vindsjälar ses i allmänhet som egensinniga och opålitliga. De upplevs mestadels föra med sig besvär när de passerar genom samhällen. Samtidigt kan vindsjälar ibland vara förkämpar för de svaga och utsatta. Och de kan ofta ta sig an uppdrag som få andra ens skulle överväga. I tysthet finns det många som idealiserar livet som vindsjäl och drömmer om alla storslagna äventyr de skulle kunna få uppleva.

Regler

Regelsystemets fokus ligger på frihet, kreativitet och cinematik. Spelarna uppmanas till att gestalta sina rollpersoner, interagera med omgivningen, tänka utanför lådan, beskriva målande handlingar – helt enkelt att bidra till en mer levande spelupplevelse.

Tanken är att reglerna huvudsakligen ska verka i bakgrunden av spelandet, men ger samtidigt ett spännande slumpmoment som får handlingar att utvecklas i spännande och oväntade riktningar.

Samma typ av mekanik tillämpas på alla möjliga olika situationer – det görs egentligen ingen större skillnad på strid, sociala interaktioner eller fysiska handlingar. När du väl har lärt dig de grundläggande reglerna blir de smidiga att använda, oavsett vilken handling det gäller eller vilken situation som än uppstår.

Spelvärld

Agweon är på vissa sätt en klassisk fantasyvärld, men med vissa atypiska drag. Den hämtar inte inspiration från medeltida Europa, utan blickar snarare mot Sydamerika, Asien och Polynesien. Det är i sin kärna en optimistisk och färgstark värld – med livlighet och hopp.

Världen är fylld av äventyrsmöjligheter: djupa djungler med uråldriga ruiner, tvistande fraktioner och sinistra gudaväsen som försöker utöka sitt inflytande.

Människorna är den enda humanioda rasen. Världen har dock en bred fauna med varelser och väsen, unika för världen. Det finns ytterst lite direkt överlappning mellan vår världs djur och de som lever i Agweon – även om de ofta kan fylla motsvarande roller.

Det finns två övernaturliga inslag i världen – esoterin och Sorgen. Esoterin är en magisk kraft som kan användas till fantastiska förmågor. Sorgen är en infektion i världen, som skapar revor i verkligheten, genom vilka fruktansvärda sorgeväsen kan ta sig in.

Release: 2020
Författare: Lucas Falk
Språk: Svenska
Facebook: @Vindsjal